Machedoux

De Oude Streek

Kids goat meat

In Spain and France it’s an Easter tradition to serve a succulent piece of cabrito (kids goat meat). Hanneke would like to make this tradition a new trend in the Netherlands.

De geiten-lammeren blijven op de boerderij tot ze slachtrijp zijn. Daarna worden de lammeren naar het dichtbijgelegen kleine slachthuis in Stroobos gebracht, waar ze met rust en respect worden behandeld. Heel wat beter dan op massaal levend vervoer naar Spanje of Frankrijk.

Het lamsvlees zal naar verwachting half maart beschikbaar zijn.
Het gewicht van een geitelam is (netto) ongeveer acht kilo. Afname van een heel lam is gewenst, maar niet noodzakelijk. Het lam kan worden verdeeld: in braadstukken (achterbouten, heel zadel of koteletten, schouder) en stoofstukken (hals, borst en buik).

Recepten en bereidingstips kunnen worden bijgeleverd. Bekijk de uitzending over de bereiding van geitenlamsvlees van ‘Eten met Bianca’ voor meer inspiratie.

Neem contact op met Hanneke om een bokje te bestellen.