Machedoux

De Oude Streek

Geitenzuiglamsvlees

In Spanje en Frankrijk is het traditie met Pasen een heerlijk stuk geitenzuiglamsvlees te verorberen. Als het aan Hanneke ligt wordt dat ook hier in Nederland de nieuwe trend.

De geitenlammeren blijven op de boerderij tot ze slachtrijp zijn. Daarna worden de lammeren naar het dichtbijgelegen kleine slachthuis in Stroobos gebracht, waar ze met rust en respect worden behandeld. Heel wat beter dan op massaal levend vervoer naar Spanje of Frankrijk.

Het lamsvlees zal naar verwachting half april beschikbaar zijn.
Het gewicht van een geitelam is (netto) ongeveer acht kilo. Afname van een heel lam is gewenst. Het lam kan worden verdeeld: in braadstukken (achterbouten, heel zadel of koteletten, schouder) en stoofstukken (hals, borst en buik). Of geheel diepvriesklaar in kleine porties verdeeld worden.

Voor recepten en bereidingstips kunt u kijken op ┬áwww.geitenvlees.com. Bekijk de uitzending van “eten met Bianca“over het bereiden van geitenvlees voor meer inspiratie.

Neem contact op met Hanneke om een bokje te bestellen.