Machedoux

De Oude Streek

Berichten

Bekijk hier het laatste nieuws en het nieuwsberichten archief

Bekijk de video ‘Op en om de boerderij’

Een kijkje bij Hanneke Kuppens op de biologische geitenhouderij, kaasmakerij en boerderijwinkel ‘De Oude Streek’ in Zevenhuizen. Bekijk de korte film van Ied van Oorschot.

Als de video niet verschijnt, bekijk de video dan op Youtube.


Posted in Nieuws, Videos | Reacties uitgeschakeld voor Bekijk de video ‘Op en om de boerderij’

Machetin, een nieuw kaasje van De Oude Streek

MachetinDe Oude Streek kreeg steeds vaker vragen naar een geitenkaas met een forsere smaak. Ongeveer een jaar heeft ze geëxperimenteerd, ook met de verpakking en dat heeft geresulteerd in dit nieuwe kaasje van De Oude Streek de Machetin. Deze is geïnspireerd op de Crottin, een wereldberoemd Frans geitenkaasje.

De Machetin wordt dichter bij de THT lichter, sterker en droger.

De Machetin wordt uitgeleverd in een houten doosje, waarin het kaasje een beetje kan doorrijpen. Het doosje wordt door een klein familiebedrijf in Duitsland met de hand vervaardigd van lokaal geproduceerd hout.


Posted in Nieuws, Producten | Reacties uitgeschakeld voor Machetin, een nieuw kaasje van De Oude Streek

Open dag groot succes

BUNjmwTCUAANgqr15 september 2013 Vierde geitenhouderij De Oude Streek haar 25 jarig jubileum . Honderden mensen konden rondkijken of genieten van de vele delicatessen die werden aangeboden.


Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Open dag groot succes

Koninklijke aandacht voor Machedoux

 Op 28 mei 2013 bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima Noord Nederland. Tijdens deze zeer korte tour door Groningen en Drenthe hebben ze genoten van al het lekkers uit deze provinciën.

Zo bezochten ze de streekproductenmarkt op Landgoed Nienoord. Ze waren zeer geïnteresseerd in de producten en geiten van De Oude Streek en Maxima kon zich zelfs nog herinneren dat ze de Machedoux eerder had gegeten tijdens een diner.

Ze wilden graag een kaasje meenemen, want zoals Maxima zei “ik ben gek op kaas”


Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Koninklijke aandacht voor Machedoux

Macendré

macendreMacendré is een romig rauwmelks kaasje gerold door houtskoolas waardoor het een zwarte tot licht-grijze donzige korst krijgt. De smaak is iets pittig en vol romig. Macendré is een uitstekende aanvulling voor een welgekozen kaasplank.


Posted in Nieuws, Producten | Reacties uitgeschakeld voor Macendré

Radio Noord over de specialiteiten van de Oude Streek

25 Augustus 2011 was radio Noord te gast in Zevenhuizen , ter gelegenheid van de verkiezing ” Het leukste dorp van Groningen” . Er was ook aandacht voor de plaatselijke specialiteiten .En hiervoor werd Hanneke uitgenodigd. Beluister hier het fragment online


Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Radio Noord over de specialiteiten van de Oude Streek

Held van ZTRDG

De website ZTRDG heeft ” De Oude Streek verkozen tot held van ztrdg. Lees het artikel onder het de volgende link.


Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Held van ZTRDG

Machère in top 3!

beste_kaasMachère is gekozen als derde beste kaas van Nederland tijdens het evenement ‘De smaak van Holland’ op de Keukenhof. De jury, bestaande uit TV-kok Robert Verweij, culinair verslaggever Felix Wilbrink en ‘kaaskoningin’ Betty Koster, omschreven Machère als “Fris, groen, rul en romig tegelijk, aards en nootachtig met het gevoel dat het in bladeren gerijpt zou kunnen zijn. Zuiver en lichte karnemelktonen.”
Lady Blue van De Kruidenwei is eerste geworden, de Wilde Weide van Kaasboerderij De Eenzaamheid neemt de tweede plaats.


Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Machère in top 3!

Nieuwe kaasspecialiteit: Macendré

macendreNieuw in het assortiment van “De Oude Streek ” is de Macendré. Cendré betekent bewerken met houtskoolas en dat is precies wat er met dit kaasje is gebeurd. Nadat de donzige witschimmel op de kaasjes ontstaat worden ze door de houtskoolas gerold. De houtskoolas neemt de zurigheid uit de kaas wat weg, vertraagd het rijpingsproces en maakt hem voller. Wat overblijft is een romig kaasje met een zwarte tot licht-grijze korst met een aangename aardse smaak. De Macendré wordt geleverd in 90 gram stuks.


Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe kaasspecialiteit: Macendré

Machedoux voorgerecht “Koninklijke lunch”

Zondag 4 juli werd in Venetië het nieuwste cruiseschip van de Holland America Line gedoopt door HKH Prinses Máxima. Voor de feestelijkheden rondom de doop is het Machedoux kaasje verwerkt in het voorgerecht van de ‘Koninklijke’ lunch. Dit is al de derde keer dat deze kaasspecialiteit aan een lid van het Koningshuis is geserveerd.
Om de versheid te garanderen werden kaasjes vervoerd met speciaal transport, de caddy van Puur Noord Nederland.

maximaafleveren-machedouxpuurnoordnederland


Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Machedoux voorgerecht “Koninklijke lunch”