Machedoux

De Oude Streek

Video’s

Bekijk de video ‘Op en om de boerderij’

Een kijkje bij Hanneke Kuppens op de biologische geitenhouderij, kaasmakerij en boerderijwinkel ‘De Oude Streek’ in Zevenhuizen. Bekijk de korte film van Ied van Oorschot.

Als de video niet verschijnt, bekijk de video dan op Youtube.


Posted in Nieuws, Videos | Reacties uitgeschakeld voor Bekijk de video ‘Op en om de boerderij’

Optreden voor de geiten

Een stukje van het geitenconcert gefilmd door Herman Kroes

Als de video niet verschijnt, bekijk de video dan op Youtube.


Posted in Nieuws, Videos | Reacties uitgeschakeld voor Optreden voor de geiten

Wadapatja

In Wadapatja van woensdag 20 februari 2008 onder andere aandacht voor een bijzonder Groninger geitenkaasje. Bekijk de uitzending op rtvnoord.nl


Posted in Nieuws, Videos | Reacties uitgeschakeld voor Wadapatja

Geitenzuiglamsvlees

In Spanje en Frankrijk is het traditie met Pasen een heerlijk stuk geitenzuiglamsvlees te verorberen. Als het aan Hanneke ligt wordt dat ook hier in Nederland de nieuwe trend.

De geitenlammeren blijven op de boerderij tot ze slachtrijp zijn. Daarna worden de lammeren naar het dichtbijgelegen kleine slachthuis in Stroobos gebracht, waar ze met rust en respect worden behandeld. Heel wat beter dan op massaal levend vervoer naar Spanje of Frankrijk.

Het lamsvlees zal naar verwachting half april beschikbaar zijn.
Het gewicht van een geitelam is (netto) ongeveer acht kilo. Afname van een heel lam is gewenst. Het lam kan worden verdeeld: in braadstukken (achterbouten, heel zadel of koteletten, schouder) en stoofstukken (hals, borst en buik). Of geheel diepvriesklaar in kleine porties verdeeld worden.

Voor recepten en bereidingstips kunt u kijken op  www.geitenvlees.com. Bekijk de uitzending van “eten met Bianca“over het bereiden van geitenvlees voor meer inspiratie.

Neem contact op met Hanneke om een bokje te bestellen.


Posted in Nieuws, Videos | Reacties uitgeschakeld voor Geitenzuiglamsvlees